دانشنامه یا دائرةالمعارف ، مجموعه یا گردایه نوشتاریِ جامع و کاملی است که دربرگیرنده اطلاعاتی و محتوا درباره همه رشته های دانش یا شاخه مشخصی از علوم است. واژه دانشنامه در زبان فارسی تاریخ زیادی دارد و دانشنامه های مهمی نیز به زبان فارسی نوشته شده اند و واژه دائرةالمعارف نیز برابرنهادهٔ واژه انگلیسی Encyclopaedia است که خود برگرفته از اصطلاح یونانیِ enkyklios paideia بهمعنای آموزش فراگیر است.
دانشنامه های آنلاین نمونهای از صفحات شامل اطلاعات بر بستر شبکه اینترنت هستند. نمونه خارجی دانشنامه های برخط (آنلاین) سایت ویکی پدیا است . ویکی پدیا یک دانشنامه قابل ویرایش توسط عموم مردم است 📖
در سالیان اخیر بسیاری از صفحات ویکی پدیا با اطلاعات غلط و مغایر با واقعیت تکمیل شده است. هم چنین ناظران و مدیران بخش فارسیِ ویکی پدیا با انتشار غلط و همراه با شبهه متنهای مرتبط با موضوعات دین و مذهب همراهی میکنند 😡
از سوی صاحب نظران و خبرنگاران در سالیان اخیر بارها مطالبی درباره صهیونیسیتی بودن تعدادی از ناظران اصلی و مدیران ویکی پدیا فارسی بیان شده است 🤮
اما به طور مشخص بسیاری از صفحات ویکی پدیا فارسی درباره اسلام و شیعیان و اهل سنت همراه با انبوهی از مطالب غلط و دروغ و همراه غرض ورزی بوده است که اصلاح آنها به سادگی امکان پذیر نیست چون مدیران و ناظران ویکی پدیا فارسی از اصلاح آنها جلوگیری میکنند ⛷
پاراگرافهای بالا تنها یکی دلیل راه اندازی دانشنامههای برخط جدا از ویکی پدیا فارسی است ✖ از دلائل دیگر اینکه گروههای مردمی و سازمانهایی که دانشنامههای برخط به زبان فارسی درباره اسلام را ایجاد کردهاند بهدنبال ایجاد مرجع کامل درباره موضوعات مهم بودهاند 📝 با توجه به اینکه ارائه اطلاعات ناقص یکی از بدترین روشهای تبلیغ اسلام است (که در ویکی پدیا آمریکایی در حال انجام است) دانشنامه های برخط (ویکی شیعه، ویکی نور و ویکی فقه و امامت پدیا و …) سعی در جلوگیری از آن دارند 💪
این صفحه در سایت نوجوانیا برای نوجوانان دهه هشتادی و دهه نودی آماده شده است تا برای دریافت متنها و اطلاعات درباره اسلام از دانشنامههای معتبر استفاده کنیم ⬇️ در این صفحه چند مورد از دانشنامه های معتبر درباره دین اسلام را معرفی می کنیم. در ابتدا به سراغ ویکی شیعه میرویم
ویکی شیعه
ویکیشیعه، دانشنامهای مجازی در شبکه جهانی اینترنت است که هدف آن توضيح مفاهیم و مسائل دخیل در شناخت شیعه و سایر مذاهب پیرو مکتب اهل بیت(ع) (شامل تاریخ، جغرافیا، فقه، اصول فقه، مفاهیم، باورها، نامها و…) است. واژگان و نامهایی که برای دستیابی به این هدف لازماند، در این دانشنامه توضيح داده خواهند شد.
در ویکی شیعه از ارائه تحلیلها و نظرهای شخصی و نیز نظریات جدیدِ اثبات نشده پرهیز میشود. قضاوت درباره اختلافات علمی و تاریخی بر عهده خوانندگان است و ویکیشیعه در این موارد بیطرف است.
با توجه به اختلافات مذهبی، بنای نویسندگان ویکی بر این است از منابع دست اول و پذیرفتهشده نزد دو فرقه بزرگ اسلامی (شیعه و سنی) استفاده كنند.
انگیزه و اهداف راهاندازی ویکی شیعه
درباره اسلام و تشیع در دانشنامهها اطلاعات گستردهای وجود دارد. اما از آنجا که نویسندگان این دانشنامهها یا با معارف اسلامی آشنایی درستی ندارند و یا این که ممکن است معتقد به اسلام یا تشیع نباشند، در مقالات مربوط به مفاهیم اسلامی و تشیع مطالب اشتباه مشاهده میشود.
با توجه به مشکلاتی که در پایگاههای اینترنتی درباره باورهای شیعه وجود دارد و نیز نیاز شیعیان جهان و سایر جستجوگران برای دستیابی آسان به باورهای اصیل شیعی و اسلامی، سایت ویکی شیعه با رویکرد معرفی و دفاع از مکتب اهل بیت(ع) توسط معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت راهاندازی شده است.
تاریخچه ویکی شیعه
در ۱ خرداد ۱۳۹۲ نخستین جلسه هماهنگی نویسندگان ویکیشیعه برگزار شد و بعد از چند جلسه آموزش، در تاریخ ۲۸ خرداد ماه نخستین مقاله ویکی شیعه در فضای مجازی منتشر شد. در تیر ۱۳۹۲ امکان مشاهده سایت بدون نام کاربری برای همه کاربران اینترنت مهیا شد.
ویکی شیعه در ۱ تیر ۱۳۹۳ ضمن برگزاری کنگره سبط النبی(ع) در تهران، توسط حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی رونمایی شد.
غیر از ویکی شیعه به زبان فارسی بخشهای دیگر ویکی شیعه عبارتست از: ویکی شیعه عربی، ویکی شیعه انگلیسی، ویکی شیعه ترکی استانبولی، ویکی شیعه اردو، ویکی شیعه اسپانیولی، ویکی شیعه فرانسوی، ویکی شیعه اندونزیایی، ویکی شیعه آلمانی، ویکی شیعه روسی.
پیوند (لینک) | عنوان صفحه وب |
wikishia.net/ | صفحه اول ویکی شیعه |
fa.wikishia.net/ | نسخه فارسی ویکی شیعه |
en.wikishia.net/ | نسخه انگلیسی ویکی شیعه |
http://es.wikishia.net | نسخه اسپانیایی دانشنامه |
http://tr.wikishia.net | بخش زبان ترکیه ای ویکی شیعه |
ویژگیهای ویکی شیعه
برخی از ویژگیهای ویکی شیعه عبارتند از:
گستره محتوایی
محتوای ویکی شیعه عبارت است از: عقاید، شخصیتها، کتابها، اماکن، حوادث، مراسم و مناسک، فرقههای معتقد به اهل بیت (ع)، تاریخ تشیع، و هر عنوان دیگری که به نحوی به اهل بیت(ع) و پیروان ایشان مربوط باشد.
مفاهیم عام اسلامی که مورد اعتقاد همه مسلمانان باشد یا اینکه با تاریخ اسلام مرتبط باشد نیز در ویکی شیعه یاد میشود.
مفاهیم مربوط به سایر فرق اسلامی در صورتی در ویکی شیعه معرفی میشوند که به نحوی به مکتب اهل بیت مربوط باشد یا استفاده از آنها در ویکی شیعه زیاد باشد.
نظارت بر محتوا
بر محتوای ویکی شیعه نظارت میشود، بنابراین میتوان به عنوان منبعی معتبر برای معرفی شیعه به مطالب آن تکیه کرد.
ویکی شیعه دانشنامهای است که فعلا با محدودیت فعالیت میکند، ولی در افق آینده خود آزادسازی را مد نظر دارد تا تمام شیعیان علاقمند و توانا بتوانند در تکمیل آن نقش ایفا کنند و آموزههای مکتب اهل بیت (ع) را ترویج کنند. ورود به این دانشنامه با تأیید مدیران امکانپذیر خواهد بود. این امکان در ویکی شیعه به کاربران اجازه میدهد که با مشارکت و همافزایی در نوشتن مقالهها، ارزش علمی مقالهها را افزایش دهند.
سیاست بیطرفی
سیاست بیطرفی در مباحث فکری درون مذهب شیعه و پیروان اهل بیت (ع) رعایت میشود ولی روشن است که ویکی شیعه مروج مکتب اهل بیت است و مقالات با هدف تبیین و دفاع از این آموزهها نوشته میشوند.
مقالههای ویکی شیعه، مقاله علمی پژوهشی نیستند. به این معنا که تحقیقات دست اول و منتشر نشده نیستند و در پی حل معضلات علمی بر نمیآیند. اساس ویکی شیعه ارائه اطلاعات بر اساس منابع موجود است. نویسندگان نباید نظریات خود را منتشر کنند.
قضاوت درباره اختلافات علمی و تاریخی به خواننده واگذار میشود. بنابراین، ویکی شیعه در این موارد بیطرف است. با توجه به اختلافات مذهبی، بنای نویسندگان بر این است که حتی الامکان از منابع دست اول و پذیرفته شده نزد دو فرقه بزرگ اسلامی (شیعه و سنی) استفاده شود.
نسخه فارسی ویکی شیعه بیش از ۷۱۵۲ صفحه دارد که هر روز بر تعداد آن افزوده میشود💪
ویکی نور
ویکی نور دانش نامه تخصصی کتاب شناسی و زندگی نامه است.
در صفحه ” درباره ویکی نور ” نوشته شده است :
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)، یکی از مراکز فعال در زمینه تولید پایگاه و نرمافزارهای علوم اسلامی است که در جهت تأمین منابع مورد نیاز محققان و پژوهشگران فعالیت میکند.
پایگاه ویکینور، دانشنامهای تخصصی در موضوع کتابشناسی و زندگینامه پدیدآورندگان کتابهاست که مقالات آن، توسط بخش تألیف و تدوین مرکز ، طی سالهای متمادی نگاشته شده است.
این مقالات در بخش کتابشناسی نرمافزارها نیز آمده است.
محدوده ویکی نور
مقالات ویکینور تا کنون، در محدوده منابع موجود در نرمافزارهای مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و پدیدآورندگان آنهاست که امید است با یاری کاربران، توسعه یافته و به دیگر منابع نیز بپردازد.
هدف ویکی نور
هدف از این پایگاه، آشنایی و توسعه اطلاعات دانشپژوهان در زمینه دانش کتابشناسی و زندگینامه پدیدآوران آنهاست. ویکینور با برقراری ارتباط دوسویه با کاربران، دنبال ویرایش، تصحیح، تکمیل و تولید بیشتر محتوای علمی برای پژوهشگران است.
ضرورت ویکی نور
گرچه تاکنون پایگاههای گوناگونی در موضوع کتابشناسی تولید شدهاند، اما ویکینور را باید تنها پایگاه تخصصی در رشته کتابشناسی و زندگینامه دانست که سعی دارد با یاری دانشپژوهان این گنجینه گرانقدر را توسعه دهد.
قابلیتهای پایگاه ویکی نور
امکان ویرایش و تکمیل مقالات؛ امکان ایجاد مقالات جدید در محدوده کتابشناسی و زندگینامه؛ امکان مشاهده وابستههای مقالات؛ ارتباط بین مقاله و متن کتاب؛ امکان جستجوی موضوعی مقالات.
چشمانداز ویکی نور
یک: ارائه مقالات به دیگر زبانها دو: اتصال بین مقالات ویکینور با دیگر پایگاههای علمی سه قرار دادن صوت و فیلم در بخش زندگینامهها.
ویکی نور در نسخه فارسی بیش از سیزده هزار صفحه دارد 💪 در نسخه عربی ویکی نور بیش از چهارده هزار صفحه وجود دارد. نسخه انگلیسی ویکی نور هم بتازگی راه اندازی شده است
پیوند | عنوان صفحه وب |
wikinoor.ir | ویکی نور فارسی |
ar.wikinoor.ir/ | ویکی نور عربی |
دانشنامهی اسلامی | ویکی اهل البیت
دانشنامه اسلامي پایگاهی است که به تبيين و توضيح موضوعات مطرح اسلامي، وقايع تاريخ اسلام، شخصيتهاي اسلامي، اصطلاحات اسلامي و … با رویکرد شیعه اثنی عشری مي پردازد. کار تدوین این دانشنامه از سال ۱۳۸۸ در موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت علیهم السلام آغاز گردیده است.
در تدوین این دانشنامه سعی گردیده است از امکاناتی که فضای وب و نرم افزار مورد استفاده این دانشنامه در اختیار می گذارد حداکثر استفاده به عمل بیاید.
ویژگیهای دانشنامه اسلامی
برخی از ویژگی های این دانشنامه عبارتند از:
۱ یک : در تدوین این دانشنامه تلاش شده است از اطلاعات وآگاهیهای دقیق و متقن استفاده شود. و به منابع به شیوه علمی ارجاع داده شود.
۲ دو: مطالب عموما به نحوی تدوین شده است که برای کاربرانی در سطح متوسط آگاهی دینی که عموم مراجعان به سایت هستند قابل فهم و استفاده باشد.
۳⃣ سه: حتی الامکان به وسیله لینک به نسخههای دیجیتال منابع در فضای اینترنت، دسترسی مستقیم به متن منابع ایجاد گردیده است.
۴⃣ چهار: در این دانشنامه اصل بر اختصار است و در مقالات به جای توضیح برخی واژگان در اثنای مقاله به صفحه ویژه آن در دانشنامه لینک داده شده است. تا وقت آن دسته از خوانندگان که با آن واژه ها آشنا هستند کمتر گرفته شود.
۵⃣ پنج: هر مقاله بنا بر عنوان و موضوعی که دارد در رده های مختلفی قرار گرفته است و خوانندگان می توانند مقالات هم موضوع با مقاله مورد مطالعه شان را با کلیک بر روی عنوان رده ها که در زیر مقالات قرار گرفته است مشاهده نمایند.
مؤسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت علیهم السلام ( موسس دانشنامه اسلامی) یک موسسه پژوهشی، فرهنگی در شهر اصفهان است که به منظور ایجاد یک پایگاه علمی برای پژوهشگران و انتشار معارف موجود در حوزه اندیشه اسلامی با عنایت خاص به فرهنگ الهی تشیع اثنی عشری تأسیس یافته است. واقف و همچنین مدیر عامل فعلی این موسسه، حاج سید حسین رضازاده می باشد.
سایتهای همکار دانشنامه اسلامی
موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت علیهم السلام ، وب سایتهای بسیاری از جمله سایتهای دانشنامه اسلامی ( http://wiki.ahlolbait.com ) و سایت راز ماندگاری ( http://raz.ahlolbait.com ) و سایت امام علی علیه السلام ( http://imamali.wiki ) و سایت یاران انتظار ( http://entezar.ahlolbait.com ) و سایت غدیر ( http://ghadir.ahlolbait.com ) و سایت کتابخانه دیجیتال ( http://lib.ahlolbait.ir ) را راه اندازی کرده است.
پیوند | عنوان صفحه |
wiki.ahlolbait.com | سایت دانشنامه ی اسلامی |
ahlolbait.com/ | سایت مؤسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت |
سایت دانش نامه اسلامی ” ویکی اهل البیت ” حاوی بیش از ۱۳.۸۰۰ صفحه است … در این وب سایت متن و ترجمه قرآن کریم هم در دسترس مخاطبین قرار گرفته است 💪
امامت پدیا ؛ دانشنامه امامت و ولایت
دانشنامهٔ مجازی امامت و ولایت، نخستین دانشنامهٔ جامع و مستند برای استفاده عموم مردم که به تبیین، توضیح و تفسیر تمامی مدخلها و اصطلاحات مرتبط با مقولهٔ امامت و ولایت و همهٔ مباحث مربوط به سیره معصومان، رخدادهای تاریخی، نویسندگان و شخصیتهای اسلامی، منابع علمی و فرهنگی، دستاوردهای هنری و دیگر موضوعات وابسته به این رشته میپردازد.
این دانشنامه، در مراحل اولیهٔ خود – با توکل بر خدای تبارک و تعالى و تلاشهای مستمر عدهای از پژوهشکران حوزهٔ علمیهٔ قم – آغاز گردید و پایهگذاری شورای علمی و پژوهشی متشکل از برخی استادان برجستهٔ حوزهٔ علمیه در حال شکلگیری است.
این دانشنامه وابسته به مرکز پژوهشی و آموزشی امامت و ولایت است و زیر نظر حضرت آیت الله محسن اراکی سامان مییابد.
پیوند | عنوان صفحه وب |
fa.imamatpedia.com/ | سایت دانشنامه امامت پدیا |
| |
سایت امامت پدیا نزدیک شانزده هزار صفحه دارد 💪
ویکی فقه
سایت ویکی فقه دانشنامه فقه و اصول و علوم حوزوی است. این وب سایت دارای 55287 مقاله در زمینه علوم دینی و فقه است که هر روز بر تعداد آن ها افزوده میشود.
جهت گسترش بیشتر فقه و معارف اسلامی یک نسخه عربی زبان و نسخه اردو زبان هم دارد در نسخه عربی زبان سایت ویکی فقه قریب ۲۶۶۸ مقاله و در نسخه اردو زبان سایت ویکی فقه غریب ۴۴۸ مقاله تا زمان نگارش این صفحه درج شده است.
ویکی فقه یکی از معتبرترین دانشنامههای دینی مذهبی در ایران است شما نوجوانان می توانید بدون دغدغه بودن متن ها و اطلاعات از صفحات ویکی فقه استفاده کنید و در تحقیق ها و مقالات خود از ویکی فقه محل ببرید .
عنوان صفحه | پیوند وب سایت |
---|---|
سایت اصلی ویکی فقه ( فارسی ) | wikifeqh.ir |
سایت ویکی فقه به زبان عربی | ar.wikifeqh.ir |
سایت ویکی فقه به زبان اردو | ur.wikifeqh.ir |
ویکی فقه در ایتا | https://eitaa.com/wikiFeqh |
هدف ویکی فقه
• هدف ویکی فقه توضیح مفاهیم مربوط به علوم اسلامی و علوم مرتبط با آن است. این دانشنامه اینترنتی، با درک خلاء موجود در سایر دانشنامههای علوم اسلامی، اقدام به مستندسازی مقالاتش کرده تا به کاربرها و محققین اطمینان دهد که مقالات ارائه شده، مستند و قابل اعتماد هستند.
علوم اسلامی شامل تفسیر قرآن، فقه، اصول فقه، فلسفه، کلام، عرفان، تاریخ، ادبیات، منطق، حقوق، اقتصاد اسلامی، روانشناسی اسلامی و … بوده و علوم مرتبط با آن علومی مثل فلسفه غرب، اقتصاد، روانشناسی، حقوق بینالملل، علوم سیاسی و … را شامل میشود. بنابراین بهکارگیری لفظ فقه در این ویکی، ناظر به معنای اعم آن و شامل همه علوم اسلامی است.
یکی از ویژگیهای ویکیفقه، پیوند منابع و پاورقیهای مقالات به کتابخانه اختصاصی مدرسه فقاهت است. بدین معنا که با کلیک بر روی هر پاورقی به کتاب مورد نظر در کتابخانه مدرسه فقاهت منتقل شده و محل شاهد نیز، با رنگ قرمز نمایش داده می شود.
مخاطبین ویکیفقه اساتید حوزه و دانشگاه، محققین، پژوهشگران، طلاب، دانشجویان و نیز مردم عادی هستند. ویکیفقه بر سه سیاست بیطرفی، اثباتپذیری و رعایت حقوق مؤلفین استوار است.
ویکی پاسخ | دانشنامه مجازی پاسخ به شبهات
ویکی پاسخ دانشنامهای مجازی است که هدف آن، پاسخگویی به سوالات و شبهات در موضوعات مختلف از نگاه اسلام است.
مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات از ظرفیت زیادی در زمینه تخصصی خود برخوردار است. اما تاکنون تولیدات این مرکز به شکل لازم در بستر اینترنت در دسترس مخاطب قرار نگرفته است. هدف ویکی پاسخ ارائه و در دسترس قرار دادن محتوای تولیدی مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات بر بستر اینترنت است.
ویکی پاسخ در اول مهر ۱۳۹۹ آغاز به کار کرد. تا پایان سال ۱۳۹۹ به ۱۰۲۷ مقاله رسید.
ویکی قالبی برای ارائه محتوای علمی در بستر اینترنت است. تجربه نشان داده است که سایتهای ویکی در جستجوهای اینترنتی جایگاه بهتری نسبت به سایتهای مشابه پیدا میکنند
عنوان | لینک |
---|---|
لینک سایت ویکی پاسخ | https://fa.wikipasokh.com |
سایت ویکی پاسخ از سال 99 شروع کرده است … نسخه زبان انگلیسی و بخش زبان عربی سایت هم آماده است اما هنوز کمتر از 100 عنوان مقاله دارد…در حالی که ویکی پاسخ فارسی قریب 2 هزار صفحه دارد
سایت اسلام کوئست
اسلام کوئست (به انگلیسی: islam quest) سایتی جهت پاسخگویی به شبهات دینی، در موضوعات علوم اسلامی است. این سایت بخشی از مؤسسه رواق حکمت و زیر نظر مهدی هادوی تهرانی، فقیه شیعه است.
تأسیس اسلام کوئست در اسفند سال ۱۳۸۴ش بود. این پایگاه در ۲۷ فروردین سال ۱۳۸۵ش همزمان با ولادت پیامبر اسلام(ص) رسماً شروع به فعالیت کرد. راهاندازی سایت اسلام کوئست در ابتدا به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی بود. و تا بهار سال ۱۴۰۰ش، به هفده زبان گسترش یافت.
پاسخ به سوالاتی که برای این سایت ارسال میشود در دو سطح قرار میگیرد. برخی پاسخها برای کاربر تهیه میشود و تنها برای وی ارسال میگردد؛ اما بخشی از سوالات برای قرار گرفتن در سایت، پاسخ داده میشود و علاوه بر ارسال به کاربر، در سایت و در معرض دید عموم نیز قرار میگیرد.
در صفحه اصلی سایت اسلام کوئست، افزون بر آخرین پرسشها و پاسخها، بخشهای دیگری نیز مانند «پرسشهای قرآنی»، «شیعه چه میگوید؟»، «احکام شرعی و استفتائات»، «طبقهبندی موضوعی» و «ولایت فقیه» وجود دارد.
اسلام کوئست در جشنوارهٔ وب ایران در سال ۱۳۹۱ش در گروه دین و معارف رتبهٔ نخست از دیدگاه کاربران را کسب کرد. این سایت در ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ش بر اساس سایت الکسا، رتبه پنجاه هزار در جهان و هزار و هشتصد در ایران را دارا بوده است.
عنوان | لینک |
---|---|
سایت فارسی اسلام کوئست | https://www.islamquest.net/fa |
اسلام کوئست عربی | https://www.islamquest.net/ar/archive |
اسلام کوئست انگلیسی | https://www.islamquest.net/en/ |
به نزدیک ده هزار پرسش در موضوعات بسیار مهم و حساس در نسخه فارسی اسلام کوئست دات نت پاسخ داده شده است. بیش از نیمی از این پاسخ و پرسش ها به 15 زبان دیگر هم ترجمه شده است که در همین سایت در دسترس شما مخاطبین است ….
مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی pasokhgoo.ir
این سایت با شعار ” پرسش کلید دانایی است ” شروع به کار کرده است
اين واحد با همکاري بيش از 300 نفر از فضلا و اساتيد حوزه علميه در رشتههاي مختلف علوم اسلامي، از طريق شماره تلفن سراسري «096400»، روزانه 12 ساعت، از ساعت 8 صبح الي 14 و بعد از ظهر از ساعت 16 الی 20 شب و با استفاده از 300 خط تلفن در خدمت هموطنان عزيز مي باشد.
پاسخگویی پیامکی از طریق سامانه شماره 30009640 یا سایت www.30009640.ir اين سامانه به منظور پاسخگويي به سؤالات فقهي (احکام شرعي) راه اندازي شده است روزانه به بيش از هزار و پانصد سوال پاسخگویی صورت میگیرد.
عنوان | لینک |
---|---|
بانک سوالات شرعی | https://www.pasokhgoo.ir/taxonomy/term/4 |
کتابخانه مرکز ملی پاسخ به سوالات دینی | https://www.pasokhgoo.ir/book |
صفحه اول مرکز ملی پاسخ به سوالات دینی | https://www.pasokhgoo.ir/ |
به صورت متنی به بیش از 11 هزار سوال شرعی مردم درباره احکام و مسائل دیگر پاسخ داده شده که بایگانی همه آنها برای جستجو و خواندن در بخش بانک سوالات این سایت قرار گرفته است …
دانشنامه هایی غیر از ویکی پدیا فارسی را به دوستان خود معرفی کنیم
مسئله مهم درباره دانشنامه های آنلاین این است که به یاد داشته باشیم که تقریبا همه اطلاعاتی که در ویکیپدیای ( wikipedia.org ) آمریکایی اسرائیلی درباره اسلام شیعیان و اهل سنت درج شده است همراه با اطلاعات غلط است و گاهی هم همراه با غرض ورزی توسط منافقین و سربازان فارسی زبان ارتش رژیم صهیونیستی نوشته شده است .
سعی کنیم هر زمان که در جلسات مسجد یا جلسات پایگاه بسیج و کانون فرهنگی مسجد درباره ویکی پدیا آمریکایی اسرائیلی صحبت شد یا که دوستان شما تصمیم گرفتند برای یک متن یا تحقیق از ویکی پدیا آمریکایی استفاده کنند به آنها تذکر دهیم که این وبسایت پر از اطلاعات غلط است و دانشنامه های شیعی و اسلامی که در این صفحه به آنها اشاره شد را به آن ها معرفی کنیم
هزاران نفر از روحانیون و اساتید حوزه و دانشگاه در ۱۰ سال گذشته در دانشنامههای ویکی شیعه ، ویکی نور ، ویکی فقه و امامت پدیا صفحات مختلف درباره موضوعات مختلف را نگاشته اند و بارها ویرایش کرده اند تا با منابع معتبر و مستندات قطعی برای ما آماده شود.
در ادامه بخوانید »
1- چگونه حجاب داشته باشیم ؟ [بایدها و نبایدهای پوشش صحیح برای پسران و دختران با زبان تصویر]
2- بهترین کانالهای ایتا و تلگرام و اینستاگرام [بیش از 50 رسانه که باید دنبال کنیم]
3- ایران در هجوم دیمنتور ها و افسرده سازها [ چرا مردم اخبار بد را پخش میکنند؟]
معرفی دو کانال برتر برای پاسخ به شایعات فضای مجازی ( محیط رایان )
1- ویکی شبهه
بیش از سه سال از که هر روز این کانال به شایعات موجود در فضای مجازی با دلیل و مدرک پاسخ میدهد. پیش نهاد میکنیم هر خبری که میخوانید و عجیب است یا اکثر دروغ های شبکه های شیطانی منوتو و بی بی سی رو در این کانال جستجو کنید و پاسخ آن را بخوانید
عنوان | لینک |
---|---|
ویکی شبهه در ایتا | https://eitaa.com/Wiki_Shobhe |
ویکی شبهه در تلگرام | https://t.me/Wiki_Shobhe |
2- کانال آنتی شبهه
این کانال برای پاسخ به شبهات در دو محیط ایتا و تلگرام فعال است… هم در ایتا و هم در تلگرام گروه چند صد نفری برای عضویت و پرسش و پاسخ دارد …
عنوان | لینک |
---|---|
آنتی شبهه در تلگرام | https://t.me/Antishobheh |
آنتی شبهه در ایتا | https://eitaa.com/Antishobheh |
3- کانال پاسخ به شبهات فضای مجازی
پاسخ شبهات و شایعات فضای مجازی توسط موسسه جهادی مصباح در کانال شبهه شناسی @shobhe_shenasi انجام میشود… ویژگی های این کانال عبارت است از :
1- تقدیرشده نهاد رهبری در دانشگاه
2- مورد حمایت دفترتبلیغات حوزه علمیه
3- منبع دهها کانال وگروه پاسخگویی
عنوان | لینک |
---|---|
شبهه شناسی در تلگرام | http://t.me/shobhe_shenasi |
شبهه شناسی در ایتا | https://eitaa.com/shobhe_shenasi |
شبهه شناسی در توییتر | twitter.com/Shobhe_ShenaSi |
شبهه شناسی در اینستاگرام | instagram.com/shobhe_shenasi |
وب سایت پاسخ به شایعات | https://ghorbanimoghadam.ir |
4- ایکس شبهه
سایت ایکس شبهه چند سال اخیر به عنوان یکی از سایت های پر مخاطب برای پیدا کردن اخبار و مطالب صحیح مورد استفاده مردم است …
عنوان | لینک |
---|---|
سایت ایکس شبهه | https://www.x-shobhe.com |
کانال تلگرام ایکس شبهه | https://telegram.me/x_shobhe |
اینستاگرام ایکس شبهه | instagram.com/x.shobhe |
کانال ایتا ایکس شبهه | https://eitaa.com/xshobhe |
کانال سروش ایکس شبهه | http://sapp.ir/x_shobhe |
5- سایت شایعات http://shayeaat.ir
این وب سایت که دست کم هفت سال قبل برای بررسی و تحلیل موارد شایع در فضای مجازی شروع به کار کرد و با شعار ” حق جو و حق طلب باشیم ” ، بایگانی با ارزشی از صدها متن و لینک برای پاسخ به شایعاتی است که هنوز هم در فضای مجازی منتشر میشوند… اما متاسفانه حدود دو سال است فعالیت این سایت متوقف شده است اما هنوز هم پاسخ های آن معتبر و برجسته است…. حتما ببینید ؛ لینک » http://shayeaat.ir
فراموش نکنید، آسان ترین راه درگیر نشدن با شایعات ، 1- کامل خواندن اخبار 2- تماشای دست کم یک بخش خبری صداسیما 3- پیگیر بودن روزنامه های معتبر است…
پیشنهاد می کنیم حتما در وب سایت های خبری بزرگ مثل فارس نیوز یا تسنیم ، متن کامل اخبار و سخنان مسئولین را بخوانید به به دو سه خط مطالب کانال های تلگرامی اکتفا نکنید….
پیشنهاد می کنیم دست کم بخش خبری ساعت 21 یا ساعت 14 شبکه یک سیما را دنبال کنید و کامل تماشا کنید تا روایت های مختلف از اخبار مختلف رو بشنوید
پیشنهاد می کنیم حتما صفحات 1- سیاسی 2- اخبار ایران در روزنامه جوان و روزنامه کیهان را بخوانید و سخن اهل و فن و کارشناسان را پیگیری کنید
خوب
کامل و جامع بود. دمتون گرم