دسته‌ها
نوشته ها

آیا واکسن کرونا بیماری زا است؟! 📄 بررسی چند شایعه


🔹پس از ساخت واکسن کرونا در کشورهای مختلف، شایعه‌های گوناگونی در مورد این واکسن‌ها در شبکه‌های‌اجتماعی مطرح شد که بسیاری از آن‌ها، بدون پشتوانه علمی بوده است.

🔹 گویا پس از خبر‌های خوب در مورد واکسن ایرانی کرونا و واکسن‌ کشورهای دیگر، برخی با ایجاد شایعه سعی در ایجاد هراس از واکسن و ایجاد مقاومت در برابر تزریق آن در بین مردم دارند؛ به‌گونه‌ای که این شایعات ممکن است باعث سلب آرامش روانی جامعه شود.

🔹مرکز مقابله با شایعات سایبری به بررسی چند نمونه از این موارد پرداخته است که در ادامه خواهیم دید.

🔻شایعه ابتلا به ایدز با تزریق واکسن کرونا

🔸خبر ابتلا به ایدز با تزریق واکسن کرونا مدتی است که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود، طی این شایعه امده است که پروژه تولید واکسن در استرالیا باعث ابتلای افراد استفاده‌کننده به ایدز شده و در ادامه توصیه شده هیچ فردی واکسن تزریق نکند.

🔸با بررسی‌های انجام‌ شده در مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص شد این ادعا صحت ندارد، در واقع در واکسن ساخت دانشگاه کوئیزلند استرالیا دو قطعه از پروتئین‌ها با ویروس ایدز مشابهت داشته و باعث ایجاد تست HIV مثبت کاذب می‌شده است.

🔸دولت استرالیا نیز به همین علت قرارداد خرید واکسن دانشگاه کوئیزلند را فسخ کرد و در حال حاضر تولید آن متوقف شده‌است. (تصویر١)

🔻شایعه عقیم‌سازی واکسن کرونا

🔸در روزهای اخیر برخی در شبکه‌های‌اجتماعی مدعی شدند که طبق گفته دانشگاه آکسفورد، واکسن کرونای این دانشگاه، باعث عقیم‌شدن ٧٠درصد از افراد تحت تزریق می‌شود‌. (تصویر٢)

🔸اما طی بررسی‌ها مشخص شد، ترجمه اشتباه کلمه sterilizing immunity در گزارش آکسفورد باعث چنین خطایی شده است؛ در این ترجمه، واژه sterlilizing به اشتباه عقیم‌کننده ترجمه شده، در حالی که این واژه به معنی استریل‌بودن از عامل بیماری‌زا است.

🔸در بررسی سایر منابع نیز مشخص شد واکسن اکسفورد ۷۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کند و به معنای عقیم‌کردن ۷۰ درصد جمعیت نیست. (تصویر٣)

منبع : مرکز مقابله با شایعات سایبری


در ادامه بخوانید » آیا داخل خانه هم باید ماسک بزنیم؟! ترجمه ناقص یک خبر درباره استفاده از ماسک در منزل


با دکمه‌های زیر این صفحه را برای دیگران ارسال کنید
نوجوانیا

از نوجوانیا

رسانه نوجوانیا ، رسانه دختران مسجدی و پسران مسجدی که با نظارت مومنین مسجدی و طبق متن فقه شیعی به نشر خبر و مقاله می‌پردازد. رسانه نوجوانیا از راه روشنگری برای درک بهتر موضوعات به مردم قدرت می‌دهد تا تصمیم درست بگیرند. گروه تحریریه نوجوانیا تلاش می‌کند در محیط رایان با دفاع از حق ، برای پیشبرد اهداف متعالی اسلام عزیز قدم بردارد...

رخداد از
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه نظرات